Google New York Ofis Eğitim Kampüsü

Google New York Ofis Eğitim Kampüsü

Google “Grow with Google NYC Learning Center” ile yeni eğitimlere ve kampüs programına başladı.

17 Nisan 2019’da Google‘un New York ofisinde Grow With Google NYC Learning Center’da “Design Thinking for Entrepreneurs”  programına katıldım. Kısaca bu eğitim ile girişimcilere yardımcı olabilecek bir çok içerik paylaşıldı.

Design Thinking for Entrepreneurs Etkinliği Notları

Bu etkinlikten öğrendiğim önemli bilgileri sizlerle aşağıda paylaştım. Eğer bir fikriniz ya da projeniz var ve bunu hayata geçirmek istiyorsanız, mutlaka sizde bu aşağıda ki maddelere göz atmalısınız.

The Process

Slayt direk “The Process” ile başladı. Yani girişimciler fikirlerini hayata geçirirken nasıl bir süreçten geçmeliler ve bu süreci nasıl başarılı bir şekilde yönetebilirler, bunun üzerinde durduk.

Girişimcilerin Fikirlerini Hayata Geçirme Süreci
Girişimcilerin Fikirlerini Hayata Geçirme Süreci

Empathize / Empati

Empathize ile direk hedef kitlemizin ihtiyaçlarının neler olduğunu direk onların bakış açısıyla kendimizi onların yerine koyarak düşünmeliyiz. Kendi bildiklerimizin doğru olduğunu varsayıp kullanıcıların ne düşündüğünü önemsememek çok büyük başarısızlıklara yol açabilir.

Burada yapmamız gereken şey hedef kitlemizi düşünmek, yani bu proje ile kimlere hitap edeceğiz, hedef kitlemiz kimler ve bu hedef kitlemiz ne gibi zorluklarla baş etmek zorunda bunları araştırmak ve tanımlamak.

Hedef Kitle Araştırması
Hedef Kitle Araştırması

Bu bölümle ilgili aşağıda ki gibi bir örnek yaptık.

Kendimize bir hedef kitle oluşturduk ve projemizin kimlere hitap ettiğini tanımlamaya çalışıp, bu hedef kitlelerin karşılaştığı 10 tane zorluk yazdık. Mutlaka sizde hedef kitlenizin karşılaştığı minimum 10 tane zorluğu tanımlayabiliyor olmalısınız.

Define / Hedef Kitlenizin İhtiyaçlarını Tanımlayın

Birinci bölümde hedef kitlemizi ve bu hedef kitlemizin karşılaştığı zorlukları tamamladık. Sıra geldi hedef kitlemizin, ihtiyaçlarını tanımlamaya.

Aşağıda ki örnekte gördüğünüz gibi boşlukları kendi projenize göre doldurup hedef kitlenizin direk ihtiyaçlarını tanımlayabilirsiniz.

Sam is a busy manager who needs a way to integrate healthy eating habits because he doesn’t want to feel like he’s on a diet.

Define / Hedef Kitlenizin İhtiyaçlarını Tanımlayın
Define / Hedef Kitlenizin İhtiyaçlarını Tanımlayın

Bu örnek benim en çok sevdiğim örnek diyebilirim. Bu örnek ile, hedef kitlemizin ihtiyaçlarını tam anlamıyla tanımlıyoruz. Tabi örnekte Sam’den bahsediliyor Sam tek bir kişi ve basit düzeyde Sam’in ihtiyacı sağlıklı öğün ile beslenmek. Siz bunu direk toplu hedef kitlenize özel olarak düzenleyebilir ve yorumlayabilirsiniz.

Ideate / Fikir ve Kavramı Ortaya Çıkarma

Ideate / Fikir Ve Kavramı Ortaya Çıkarma
Ideate / Fikir ve Kavramı Ortaya Çıkarma

Bu aşamada artık projenizin hedef kitlelere ne sunduğunu belirtmelisiniz. Yani siz bu fikir ile ne gibi farklılıklar yaratacaksınız.

Yukarıda ki görselden de görebileceğiniz gibi uygulamalı olarak bu etkinlikte projemiz için 8 tane ana unsuru dile getirdik. Yani benim projem hedef kitleme hangi çözüm unsurlarıyla hitap edecek bunları konuştuk.

Prototype / Prototip Ürün Demo Hazırlama

Bu bölüm artık tamamen prototip ürün hazırlama aşaması.

Prototype / Prototip Ürün Demo Hazırlama
Prototype / Prototip Ürün Demo Hazırlama

Projemiz için prototipimizi hazırlarken projemizin MVP’si ne ve bunu nasıl yerine getirebiliriz bunu tartıştık. MVP yani Minimum Viable Product türkçesiyle minimum seviyede ihtiyaçları karşılayacak bir ürün.

En çok üzerinde durmak istenilen konuda MVP idi. Çünkü bazı şirketler projelerine çok güvenmesine rağmen proje hedef kitle tarafından beğenilmeyebilir bu da tüm emeğin çöpe gitmesi anlamına gelir. Dolayısıyla projemize start verirken minimum seviyede ihtiyaçları karşılayacak şekilde hazırlamalıyız.

Muhteşem ya da profesyonel bir şey ortaya çıkarmaktan ziyade projemizi hayata geçirebilecek minimum gereksinimler neler bunları biliyor olmamız gerekiyor.

Test / Test Aşaması

Artık projemizi başarılı bir şekilde direk müşterilerimiz / hedef kitlemiz üzerinde test edebilir ve sonucu görebiliriz. Bunun sonucunda projemizde gördüğümüz eksikleri geliştirebilir ve iyileştirebiliriz.

Test Aşaması
Test Aşaması

Grow with Google NYC Learning Center hakkında daha fazla bilgi almak ve bu kampüse kayıt olmak için tıklayın > https://events.withgoogle.com/grow-with-google-in-nyc

Herhangi bir sorunuz varsa yorum yazabilirsiniz.

Bütünleşik pazarlama, reklam, yönetimi ve danışmanlığı ile ilgili hızlı bir şekilde fiyat teklifi alabilirsiniz.

E-posta Bülteni

Bültene abone olarak en son paylaşılan içeriklerden ilk siz haberdar olabilirsiniz.
İlgilendiğiniz içeriği bulabilmek için arama yapın.

Son Paylaşılan İçerikler

Tümünü Görüntüle
Abonelik
Bildirim
guest

0 Yorumlar
Geri Bildirimler
Tüm Yorumları Göster