Shopify’da Pazarlama Teknikleri 1

Shopify'Da Pazarlama Teknikleri 1

Shopify, özellikle ihracat yapmayı planlayan şirketler için harika bir e-ticaret alt yapı platformudur. En büyük dezavantajı ise, aylık ödemelerin ve kesintilerin ayrıca eklenti ya da Shopify dilinde uygulama ücretlerinin piyasa ortalamasına göre daha yüksek olmasıdır. (Ancak kalite ucuz olmuyor.)

Şimdi bu yazımda daha önce yapmadığım bir şeyi yapacağım. İçeriği parçalara bölmek… Uzun bir içerik olacağını düşündüğüm ve tek seferde tüm içeriği hazırlamanın zor olacağı için içeriği parçalara böldüm. Her hafta bir parça / bölüm olarak içeriği sizlerle paylaşacağım.

E-posta bültenime abone olursanız her yeni güncel içerik paylaşımında bildirim alabilir ve haberdar olabilirsiniz.

1. Shopify Nedir?

Gelin önce Shopify‘ı açıklayalım sonra da pazarlama teknikleri ve taktiklerine geçelim.

Shopify

Shopify, çevrimiçi mağazalar oluşturmak ve yönetmek için kullanılan popüler bir e-ticaret platformudur. Shopify, kullanıcı dostu bir arayüzü olan kullanıcılar için birçok özellik sunar. Bu özellikler arasında ürün listeleme, envanter yönetimi, ödeme işlemleri, analitik raporlar, pazarlama araçları ve daha fazlası yer almaktadır. Shopify ayrıca farklı temalar ve özelleştirme seçenekleri sunarak mağazaların görünümünü kişiselleştirmeyi mümkün kılar. Shopify, küçük işletmelerden büyük markalara kadar birçok farklı işletme için ideal bir çözümdür ve kullanıcılarına çevrimiçi satışların kolay ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.

2. Kategoriler/Koleksiyonlar ve Ürünler

Ürün eklemeleri yaparken doğru bir kategori, alt kategori ve doğru eşleştirmeler yaptığınızdan emin olmalısınız. Bu SEO açısından ve ürünlerin doğru listelenmesi açısından çok önemlidir.

2.1 Kategori / Koleksiyon Şeması

E-ticarette temel bilinmesi gereken işlerin başında ürün listeleme ve kategori yönetimi gelir. Sattığınız ürünlere yönelik doğru bir ana kategori akabinde var ise alt kategori açıp bu kategorilerin açıklaması ve SEO alanlarını doldurup ardından ürün girişlerini yapmanız gerekir. Doğru kategori ve koleksiyon oluşturmadan ürün girişleri yapmayınız. Her zaman ilk yapmanız gereken şey öncelikle kategori ağınızı oluşturup yayınlamak ve bunlar hazır olduktan sonrada ürün girişlerini sağlamak olmalıdır.

2.2 Ürün Girişleri

Kategori yapısını tamamladıktan sonra sıra ürün girişlerinin yapılmasına geliyor. Burada ara bir entegrasyon kullanıyor olsanız bile yani ürünler otomatik envanter programınızdan Shopify’a aktarılıyor olsa bile mutlaka ürün açıklamalarını, SEO başlık ve açıklamalarını doğru bir şekilde yalın bir dille yapmalısınız. Ürün açıklaması olmadan sadece fotoğraf ile ürün satmaya çalışmayın. Ürün açıklamasını yazarken de elinizi korkak alıştırmayın. En detaylı şekilde ürün özelliklerini öne çıkaracak ve müşterinin neden bu ürünü alması gerekiyora kadar her şeyden detaylı bir şekilde bahsedin. Bu aynı zamanda SEO açısından da ürünlerinizin arama motorlarında görüntülenmesini sağlar ve kolaylaştırır.

3. Shopify’da Ödeme Yöntemleri

Shopify’ı özellikle sadece Türkiye’de kullanıyorsanız ödeme yöntemlerinde çok fazla seçeneğiniz olmuyor. Sadece aşağıda ki üç ödeme yönteminden birini kullanabilirsiniz.

Bu üçü dışında şimdilik başka bir ödeme yöntemi bulunmamaktadır. Ancak yurtdışında özellikle Shopify payments kabul edilen ülkelerde kullanıyorsanız çok daha fazla seçenek sunabilirsiniz.

Burada Shopify pazarlama tekniklerinde ödeme yönteminin yer alma sebebi ise, ödeme kanalının ürün alımında çok büyük etkisinin olduğu gerçeğidir.

Kullanıcıya her kanaldan ödeme yapabilme imkanını kolaylıkla sunabiliyor olmanız gerekiyor; Türkiye dışında satış yapan firmalar için.

Özellikle Amerika’da çok yaygın olarak kullanılan afterpay ödeme yöntemini kullanarak satışlarınızı artırabilir ve kullanıcının kredili bir şekilde alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin aşağıda ki görselden de görebileceğiniz gibi toplam tutar $368 ancak kullanıcı bunu 4 taksitle her bir taksit için $92 ödeyerek satın alabilir ve siparişini tamamlayabilir.

Afterpay Ozelligi
Afterpay ödeme seçeneği özelliği.

4. Shopify’da Kargo Seçenekleri ve Entegrasyonları

“X fiyat üzerine ücretsiz kargo” veya Fedex, UPS vb. uluslarası taşımacılık kargo firmalarıyla kolay entegrasyon konusunda Shopify bence en iyi e-ticaret platformudur.

Kargo, e-ticaret firmaları için son derece önemli bir konu. Ürünün hızlı bir şekilde müşteriye ulaşması veya müşterinin satın alım yapmadan önce ürününü ne zaman tahmini olarak teslim alacağını görebilmesi, o müşterinin satın almasını kolaylaştıran bir faktördür.

5. Shopify’da Kuponlar ve Pazarlama Taktikleri

Shopify’ın en çok sevdiğim özelliklerinden birisi ise kuponlar konusunda kolaylıkla komplike bir yapı oluşturabilir ve otomasyona çevirebilir olmanız.

Shopify’da Kupon Oluşturma, Örneğin 3 Al 2 Öde Kuponu

Özellikle bir çok işletmenin kullandığı taktik olan “3 Al 2 Öde” gibi bir yapıda otomatik oluşan kodlar ve sepette indirimler sağlayabilirsiniz. Bunu yaparken detaylı kırılım ve kriter eklemesi de sağlayabilirsiniz. Normalde bu tarz indirim kodları yani otomatik sepette indirim sağlayan kodlar her e-ticaret platformunda bulunmuyor veya ek bir uygulama yükleyerek yapabiliyorsunuz; ancak Shopify’da bu direkt olarak bizlere sunuluyor.

“E-posta Bültenine Abone Olanlara 100 TL İndirim” kuponu gibi koşullu indirimlerde sunabilirsiniz.

Kuponlar kısmında büyük firmaları takip etmenizi, onların uyguladığı pazarlama stratejilerini kendi web sitenize uyarlamanızı öneririm.

Bütünleşik pazarlama, reklam, yönetimi ve danışmanlığı ile ilgili hızlı bir şekilde fiyat teklifi alabilirsiniz.

E-posta Bülteni

Bültene abone olarak en son paylaşılan içeriklerden ilk siz haberdar olabilirsiniz.
İlgilendiğiniz içeriği bulabilmek için arama yapın.

Son Paylaşılan İçerikler

Tümünü Görüntüle
Abonelik
Bildirim
guest

0 Yorumlar
Geri Bildirimler
Tüm Yorumları Göster