Google Ads’de Maliyetleri Düşürüp Gelirleri Arttırmanın En İyi 5 Yolu

Google Ads’de Maliyetleri Düşürüp Gelirleri Arttırmanın En İyi 5 Yolu

Google Ads’de Maliyetleri Düşürüp Performansı Artırmanın En İyi 5 Yolu

Yeni adı Google Ads eski adı Google AdWords ile maliyetleri düşürüp gelirlerinizi arttırmanın en etkili 5 yolunu sizlerle paylaşıyorum. Bu 5 yolu izleyerek gelirlerinizi arttırabilir, maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

Reklam hesabınızın Ads (AdWords) uzmanı tarafından yönetilmediği taktirde Google Ads kumarhanede ki makineler gibi tüm paranızı ve bütçenizi saniyeler içinde eritebilir. Bu da her zaman kasa kazanır lafının doğruluğunu gösteriyor. Hal böyle olunca sizlere bundan kaçınmak için 5 etkili yöntemden bahsetmeyi istedim. Bu 5 yolu izleyerek paranızın ve bütçenizin yok olmasını önleyebilir, reklam maliyetlerinizi düşürebilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz. Peki nedir bu 5 yol?

En Alakalı ve En İyi Anahtar Kelimeleri Bulun, Ayrıca Kullanıcıların Web Sitesinde ki Yolculuğunu Kişiselleştirin

Eminim ki bütün popüler anahtar kelimelerde reklam çıkmak istiyorsunuz ve kendinizi ilk sırada göstermek istiyorsunuz. Bunun için aklınıza ilk gelen anahtar kelimelere asla reklam çıkmayın! Anahtar kelime planlayıcı ya da özel araçları ile (Semrush’ı göstereceğim) bir takım metriklere bakmanız gerekecektir. Bu metrikler, arama hacmi en yoğun (fazla) ve daha az rekabet gören anahtar kelime metrikleri olabilir. Tabi herkes kendini dijital pazarlamada geliştirdiği için böyle bir anahtar kelime bulmak zorlaşıyor (sektörden sektöre değişir). Ancak doğru strateji ile aynı anahtar kelime için rakiplerinizden daha az ödeme yapabilirsiniz.

1. Strateji: Rakiplerinizin anahtar kelimelerini inceleyin. Hangi anahtar kelimelere reklam çıktıklarını ve hangilerinin onlar için en iyisi olduğunu tespit edin.

2. Strateji: Reklam metninizi merak uyandırıcı şekilde girerek, kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturun.

Bazı anahtar kelimelerde TBM (CPC) fazla olmasına rağmen şirketler bu anahtar kelimelere reklam çıkmakta ve kullanmaktadır. Bunu yaparken de ROI stratejisini yani Return on Investment matematiksel hesaplamalarını da yapmaktadırlar.

Örneğin: Dönüşüm başına (conversion) 500-TL kazanıyorsanız, TBM (CPC) 25-TL ödeyerek %40 dönüşüm oranı; bir diğeri de 13-TL ödeyerek %15 dönüşüm oranı olduğunu varsayalım.

ve bu reklamınız için 1000-TL harcadığınızı düşünürsek sizce hangisi mantıklı ? TBM başına 25-TL ödemek mi yoksa TBM başına 13-TL ödemek mi ? Gelin hesaplayalım…

25-TL tıklama için : Toplamda 40 tıklama alacaksınız. (1000/25=40) bu TBM için %40 dönüşüm oranı demiştik bu da 16 dönüşüm demektir. (40*0.40=16) bu reklamdan brüt karımız (gross profit) 8000-TL olacaktır. (16*500=8000)

13-TL tıklama için : Toplamda 76 tıklama alacaksınız. (1000/13=76) bu TBM için %15 dönüşüm oranı demiştik bu da 11 dönüşüm demektir. (76*0.15=11) bu reklamdan brüt karımız ise 5.500-TL olacaktır. (11*500=5500)

Bu conversion rate yani dönüşüm oranları reklam gruplarının yanında gösterilir. Bu oranları baz alarak reklam grubunuz için ROI hesaplayabilir ve optimizasyon yaparken bunu dikkate alabilirsiniz.

Bu iki örneği vermemde ki amaç bazen TBM yani CPC çok pahalı görünebilir ancak dönüşüm oranı potansiyel olarak daha fazla olacağı için size daha çok kazanç sağlayabilir. Dolayısıyla CPC çok yüksek diye reklam çıkmamazlık yapmayın. Sadece ROI hesaplamanızı doğru yaparak güzel bir strateji ile başarı elde edebilirsiniz.

Rakiplerinizin anahtar kelimelerini bulmak için: Amerika’da yönettiğim Ads hesabı için semrush’ı kullanmaktayım. Dolayısıyla size semrush üzerinden göstereceğim. Aşağıda ki görselde de görebileceğiniz gibi

Semrush domain raporları bölümüne girip domaininizi yazın. Ardından karşınıza aşağıda ki ekran gelecektir burada “Top Paid Keywords” alanından view full reporta tıklayın.

Top Paid Keywords Bmqd1H

Semrush’S Domain Overview Report

Yeni açılan raporlar sayfasında bir takım filtrelemeler yaparak doğru sonuca ulaşabiliriz. A sütununa zorluk derecesi 0.90 ve üzerini dahil edin. B sütununa arama hacmi 500 ve üzeri olanı dahil edin. C sütununa rakiplere gelen trafiğin 1 ve üzeri olanını dahil edin.

Filter Volume And Traffic Hvtzm3

Semrush Filter Report For Top Paid Keywords

Bu filtrelemeyi yaptıktan sonra sizin için en iyi anahtar kelimelere ulaşabilirsiniz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta hangi aracı kullanırsak kullanalım (ahrefs vb. gibi) bakmamız gereken alan Top Paid Keywords alanı olacaktır. Organikten gelen anahtar kelimeleri dikkate almayalım.

En pahalı anahtar kelimeleri bulduktan sonra daha az CPC için onlara geo-modified reklam grupları oluşturalım. Örneğin, Beşiktaş’da özel estetik hastanesi için (beşiktaş burun estetiği, şişli burun estetiği, mecidiyeköy burun estetiği, fulya burun estetiği gibi..)

Maliyetleri Düşürmenin En Hızlı Yolu Negatif Anahtar Kelimeleri Bulmak ve Gereksiz Tıklamalardan Kaçınmaktır

Bir diğer en önemli konuda Negatif Anahtar Kelimelerdir. Maalesef anahtar kelimeler o kadar hassas ki çok alakasız bir kelimenin yanına gelmesi ile reklamınıza tıklama sağlanabilir. Örneğin, burun estetiği yapan hastane “sex ya da seks” anahtar kelimesini negatife eklemez ise “burun seks, estetik seks, estetikli bayan seks” vb. tüm türevlerde reklamları gösterilecektir.

Size sunabileceğim harika ücretsiz bir tool var. Negatif Anahtar Kelime stratejinizi oluştururken mutlaka ve mutlaka bu toolu kullanmanızı öneririm. KeywordShitter tüm dillerde ki anahtar kelimelerde doğru çalışıyor. Siz en üste anahtar kelimesini yazdığınızda KeywordShitter size en çok yapılan aramalardan en aza doğru sıralama yapıyor. Sizde bu sayede insanların nasıl arama yaptığı hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz. Örneğin burun estetiği üzerine yaptığım testte burun estetiği olanlar diye bir anahtar kelime var. Kim bu anahtar kelime için para ödemek ister ki ? Dolayısıyla “olanlar + burun estetiği olanlar” ı negatif anahtar kelime listesine ekleyebiliriz ya da “burun estetiği ameliyatı sonrası sigara” araması için “sigara” gibi.

Keywordshitter Cjlaww

Keywordshitter Kullanımı

Google Optimize

Bu benim olmazsa olmazımdır diyebilirim. Peki neden ? Çünkü insanların davranışlarını ölçmek ve daha fazla kişiselleştirilmiş içerikler çıkarmak hepimizin bir numaralı hedefi olmalıdır.

Kullanıcı reklamınıza tıkladı ve sayfanıza geldi.. Onu ikna edebileceğiniz tek alan web sitenizdir. Sizi orada temsil eden bir müşteri temsilciniz ya da çalışanınız yok, orada sadece web siteniz yani online bir aracınız var. Dolayısıyla Google Optimize’ı ne kadar etkin kullanırsanız, kullanıcı davranışlarını o kadar iyi analiz edebilmiş ve başarıya ulaşmış olursunuz.

Google Optimize buradan kullanmaya başlayabilirsiniz. https://optimize.google.com/optimize/home/ 

Reklamınız İçin En Güçlü Sözcükleri Tespit Edin ve Kullanıcıları Reklama Tıklamaya Teşvik Edin

En popüler anahtar kelimeniz ve reklam metninde yer alan kelime landing page’inizde (headline, subheadline) mutlaka var olmalıdır. Kullanıcı reklamınıza tıkladığı zaman ilk dikkat edeceği şey anahtar kelimeyi bulmak ve daha fazla bilgi alabilmektir. Bunun için Google Optimize’ı kullanabilir ve cümlelerin, sözcüklerin gücünü ölçebilirsiniz.

Reklam gruplarınızı ölçümlerken reklamınızda ki Call to action, headlines, URL yolu gibi bir çok metriğe dikkat etmelisiniz. En doğru sonuç için son 90 günlük reklamlarınızın raporunu alın. Bunun ücretsiz Optmyzr toolunu kullanabilirsiniz.

Optmyzr’da ücretsiz hesap açıp reklamlarınızı içeri aktardığınızda aşağıda ki gibi bir excel sheet tablosu oluşturulacaktır. Burada highlighted edilen alanlara dikkat edin.

  • URL yolu CTR %50 en yüksek olanı olarak görünüyor; ancak dönüşüm 0 yani hiç dönüşüm yok.
  • Ancak Debt URL yoluna baktığınızda CTR %19.43 düşük olmasına rağmen dönüşüm sayısı 44.
Faruks Report Zzqv4P

Optmyzr Örnek Raporlama Görünümü

Bu şekilde reklamlarınızı, reklam gruplarınızı, uzantılarınızı vb. daha bir çok metriği test ederek başarısız olanları çıkartabilir ve optimize edebilirsiniz.

Google Yorumlarını (Satıcı Puanlarını) Reklamlarınızda Gösterin

Google yorumları tüm kullanıcılar için çok önemlidir. İyi yorum fazla dönüşüm getirmenize ve CTR oranlarınızın artmasını sağlayacaktır. Dolayısıyla yorumlar alanının reklamlarda görünmesini sağlayın ve kullanıcılarınızdan Google’da size yorum vermesini isteyin.

Satıcı puanları AdWords Arama Ağında otomatik uzantı olarak gösterilir. Satıcı puanları, yalnızca o ülkede bir işletme hakkında birbirinden farklı 100 yorum bulunduğunda ve işletmenin birleştirilmiş puanı en az 3,5 yıldız olduğunda gösterilir.

Sellar Reviews J7Yi0Y

Google yorumlarının gösterimi ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız var ise tıklayın.

Bütünleşik pazarlama, reklam, yönetimi ve danışmanlığı ile ilgili hızlı bir şekilde fiyat teklifi alabilirsiniz.

E-posta Bülteni

Bültene abone olarak en son paylaşılan içeriklerden ilk siz haberdar olabilirsiniz.
İlgilendiğiniz içeriği bulabilmek için arama yapın.

Son Paylaşılan İçerikler

Tümünü Görüntüle
Abonelik
Bildirim
guest

1 Yorumlar
Geri Bildirimler
Tüm Yorumları Göster
ercan köprücü
ercan köprücü
4 yıl önce

gerçekten çok açıklayıcı olmuş elinize sağlık villa kiralama web sitem için çok daha uygun maliyetli reklamlar hazırlamaya başladım eğer sizde tatil düşünürseniz size özel indirim sağlayacağım