YouTube’da Video Pazarlama Stratejileri ve Video Geliştirme İpuçları

Youtube'Da Video Pazarlama Stratejileri Ve Video Geliştirme İpuçları

Video Pazarlama Stratejileri

Yerel video pazarlaması hedef kitleniz ile en iyi etkileşime geçme yöntemlerinden biridir. Doğru kurgulanmış bir video ile iletmek istediğiniz tüm mesajı kitlenize iletebilirsiniz. Bunu hem ücretli hem de ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz.

Eğer video pazarlamasını (ücretli ya da ücretsiz) yapmıyorsanız ya da işletmenizin bir YouTube kanalı yoksa potansiyel sahip olabileceğiniz geliri ya kaybediyorsunuz ya da rakiplerinize bırakıyorsunuz. Video reklamcılığı ya da video kanalları her ne kadar göz ardı edilse de unutulmaması gereken bir konu var ki o da video olmazsa olmaz! Bana ister katılın – ister katılmayın; işletmeniz ne ile alakalı olursa olsun YouTube kanalınız ve ayrıca güzel kurgulanmış ürününüzü ya da hizmetinizi doğru anlatan videolarınız olmalı.

Sizi şaşırtacak istatistiklerin bir kısmını aşağıda sizinle paylaşıyorum:

* Eğer web sitenizde videonuz varsa, web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar %88 daha fazla sitenizde zaman harcayacak. Forbes.

* Videonuzu izleyenler, izlemeyenlere göre 4 kat daha fazla telefonla arama yapacak ve size ulaşacak.

* E-ticaret siteleri için kullanıcıların %65’i videoyu (ürün videolarını) izledikten sonra satın almayı gerçekleştiriyor.

* Twitter kullanıcılarının %82’si videoları izliyor. Wordstream.

* Mağazaya giden kullanıcıların %50’si izledikleri ürün videoları ile ilgili araştırma yapıp satın alma eğiliminde bulunuyor.

* İnsanların %95’i ürün videolarını izledikten sonra daha fazla bilgiye sahip oluyor. Hubspot.

Yukarıda ki istatistiklerden sonra video pazarlama alanına girmemek olmaz diye düşünüyorum. Hala bir YouTube kanalınız yoksa ilk işiniz işletmeniz için bir YouTube kanalı açmak, sonrasında da video içerik oluşturmak olmalı.

YouTube Kanalımızın Etkileşim Oranını Nasıl Arttırırız?

Kanalınızı açıp videonuzu oluşturduktan sonra bunu kullanıcılara göstermenin iki yolu var.

1- Organik ya da Video (SEO). – Ücretsiz

2- YouTube reklamları. – Ücretli

Organik ya da Video (SEO)

Çoğu işletme videolarını YouTube kanalına yanlış bir şekilde yüklüyor. Bu da videolarının daha az kişiye ulaşmasına neden oluyor. Eğer videoları doğru bir şekilde YouTube’a yüklersek, videoların daha fazla kişi tarafından izlenmesini sağlayabiliriz. Bunun için aşağıda ki yolları izleyebilirsiniz.

Anahtar Kelimesi Çalışması Yapın

İlk aşama anahtar kelimesi çalışması yapmanız olacaktır. Benim en favori yöntemlerimden bir tanesi de YouTube’un sunduğu anahtar kelime öneri servisi.

Youtube Keyword Search Hbrgve

Youtube Anahtar Kelime Önerileri

YouTube’a girdikten sonra arama alanına videonuz ile ilgili anahtar kelimeleri yazın. Daha sonra size YouTube önerilen ve popüler anahtar kelimeleri listeleyecektir, bunları not alın ve videonuzun anahtar kelime alanında kullanın. Tabi burada dikkat etmeniz gereken alan anahtar kelimelerin hepsini değil, sizinle ve videonuz ile ilgili olanları almanız gerektiğidir. Gereksiz anahtar kelimeleri kullanarak tıklanma almayıp videonuzun kalitesini düşürmeyin.

YouTube arama aracının size önerdiği anahtar kelimelere istinaden size önerebileceğim iki diğer anahtar kelime araştırması da şunlardır. Birincisi Google Trend ikincisi Google Keyword Planner. Bu iki araçta doğru anahtar kelimesini bulmanıza yardımcı olacaktır.

Yeni Bir YouTube Kanalınız Varsa Zorluk Seviyesi Düşük Anahtar Kelimeler İle Başlayın

Eğer YouTube kanalınızı yeni açtıysanız, zorluk seviyesi yüksek anahtar kelimelerde görünme ihtimaliniz çok düşük olacağından, kendinize daha düşük zorluk seviyeye sahip anahtar kelimeler bulmalısınız. YouTube kanalınız otoriter bir yapıya sahip olduğunda anahtar kelime seçimlerinizde zorluk seviyesi yüksek olanları dikkate alabilirsiniz.

Anahtar Kelime Zorluk A53Yc5

Tube Buddy Chrome Extension Ile Anahtar Kelimelerin Zorluk Seviyesinin Ölçümü

Yukarıda ki ekran görüntüsünden görebileceğiniz gibi anahtar kelimelerin zorluk seviyesini “Tube Buddy Chrome Extension” ücretsiz Chrome uzantısı ile görüntüleyebiliriz.

Başlık / Açıklama / Etiketler

Videonuzu ekledikten sonra en çok dikkat etmeniz gereken yerlerden bir tanesi de videonuzun başlığı, açıklaması ve etiketleridir. Kullandığınız ana anahtar kelimesinin videonuzun başlığında, açıklamasında ve etiketlerinde olduğundan emin olun. Bir de en önemli konu, eğer işletmeniz belli bir lokasyonda ise videonuzun başlığına, açıklamasına ve etiketler alanına lokasyonu eklemeniz olacaktır. Örneğin işletmeniz Beşiktaş’ta bir estetik cerrahi ise başlığınız:

Beşiktaş’ta ki En İyi Burun Estetiği Cerrahi Operasyonu

şeklinde olmalıdır. Burada lokasyon “Beşiktaş” anahtar kelimeler ise “burun estetiği” ve “cerrahi operasyon” dur.

Çoğu kişi bu yerelleştirmeyi yapmıyor dolayısıyla kullanıcılar o lokasyonda arama yaptıklarında işletmelerin videoları görünmüyor. Başlığı, açıklamayı ve etiketleri anahtar kelimeniz ile ilişkilendirip yazarsanız kullanıcıların size daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlarsınız.

Videolarınıza Farklı Dillerde Alt Yazı Ekleyin

Oluşturduğunuz videolara mutlaka alt yazı ekleyin. Bu sayede daha fazla kitleye ulaşabilir ve potansiyel müşterilerinizin sayısını arttırabilirsiniz. Kendi dilinde otomatik altyazı için YouTube’ın servisini kullanabilirsiniz. Ücretli diğer servisler için Temi ya da Rev‘i kullanabilirsiniz.

Youtube Video Reklamcılığı

Videonuzun ücretsiz bir şekilde kullanıcılar ile nasıl etkileşime geçeceğini size anlattım. Şimdi ise zaman kaybetmeden hazırladığınız videoları kullanıcılara ulaştırmanın ücretli versiyonunu anlatacağım.

Düzgün kurgulanmış ve direk satış hedefli olmayan videonuzu hazırladıktan sonra sıra bunu eski adı AdWords yeni adı Google Ads olan panelinizden video reklamcılığı ile öne çıkarabilirsiniz. Her ne kadar çok pahalı gibi görünse de ya da düşünülse de aslında YouTube reklamları o kadar da pahalı cep yakan türden değil. TV reklamcılığından en büyük farkı ve artısı tamamen dijital oluşu ve hedef kitleyi sizin belirliyor olmanız ayrıca ölçümlenebiliyor olması.

YouTube reklamcılığın en güzel yanı aslında dünyanın her yerinde şu şekilde ücretlendiriliyor olmamız: Eğer kullanıcı videonuzu 30 saniyeden fazla izlediyse ya da videonuz da ki etkileşim linklerine tıkladıysa Google sizi ücretlendiriyor. (Bumper, Skippable ve Non-Skippable Video Ads hariç)

YouTube Video Reklamcılığı ile ilgili danışmanlık ya da eğitim almak istiyorsanız hemen bana ulaşın.

Bütünleşik pazarlama, reklam, yönetimi ve danışmanlığı ile ilgili hızlı bir şekilde fiyat teklifi alabilirsiniz.

E-posta Bülteni

Bültene abone olarak en son paylaşılan içeriklerden ilk siz haberdar olabilirsiniz.
İlgilendiğiniz içeriği bulabilmek için arama yapın.

Son Paylaşılan İçerikler

Tümünü Görüntüle
Abonelik
Bildirim
guest

0 Yorumlar
Geri Bildirimler
Tüm Yorumları Göster